Ασφαλεια

Η χρωματοσφαίριση θεωρείται ως ένα από τα πιο ασφαλή ομαδικά αθλήματα. Σύμφωνα με πολλαπλές μελέτες, η μέση συχνότητα τραυματισμού υπολογίζεται σε 1 περιστατικό ανά 5000 παίκτες κάθε χρόνο. Αυτό οφείλεται κυρίως στην εφαρμογή συγκεκριμένων κανόνων ασφαλείας, όπως η παροχή και χρήση ειδικού εξοπλισμού.

Το πιο σημαντικό κομμάτι του εξοπλισμού αυτού είναι η "μάσκα" ("mask"). Διασφαλίζει όλα τα ευαίσθητα σημεία του κεφαλιού (μάτια, μύτη, στόμα, αυτιά) και είναι απολύτως απαραίτητη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Άλλα κομμάτια είναι το προστατευτικό λαιμού, που προστατεύει την περιοχή του λαιμού, ο θώρακας, που μειώνει την ορμή πρόσκρουσης της σφαίρας στο στήθος και στην κοιλιά, και η ολόσωμη φόρμα, που προστατεύει τα ρούχα από λέρωμα.

Στα περισσότερα πεδία χρωματοσφαίρισης, το ελάχιστο όριο ηλικίας για τη συμμετοχή σε παιχνίδι είναι 18 (ή 16, ανάλογα με την χώρα και τον εκάστοτε νόμο). Ανήλικοι επιτρέπεται να συμμετέχουν επίσης, είναι όμως απαραίτητο να είναι το λιγότερο 12 ετών, να φέρουν γραπτή έγκριση από γονέα ή κηδεμόνα και να βρίσκονται στο χώρο του συλλόγου ή του πεδίου με τη συνοδεία ενός γονέα ή κηδεμόνα.

Το άθλημα δεν σκοπεύει στο να προωθεί την βία. Μέσα από το παιχνίδι, σκοπεύει να διδάξει το νόημα και την χρησιμότητα της ομαδικής και όχι ατομικής απόδοσης και να συμβάλλει στην βελτίωση των ικανοτήτων ηγεσίας ενός παίκτη. Επίσης συμβάλει στην ανάπτυξη αντιπολεμικής συνείδησης, αφού δείχνει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο το πόσο ευάλωτος είναι ο άνθρωπος σε συνθήκες πολέμου.

Μεταξύ πολλών άλλων προδιαγραφών ασφαλείας, σχεδόν κάθε πεδίο έχει, και επιβάλλει αυστηρά, έναν κανόνα που περιορίζει την ταχύτητα μίας σφαίρας σε 300 πόδια/δευτερόλεπτο (100 χλμ/ώρα) ή λιγότερο, καθώς μεγαλύτερες ταχύτητες ενδέχεται να προκαλέσουν τραύματα παρά την προβλεπόμενη προστασία. Κανένας παίκτης δεν επιτρέπεται να συμμετέχει σε οποιοδήποτε παιχνίδι χωρίς την ειδική μάσκα.

Ενημέρωση γονέων:

Στον χώρο του Counterstrike υπάρχουν έτοιμες υπεύθυνες δηλώσεις μαζί με τους όρους και κανονισμούς του πεδίου για να υπογραφούν από τον εκάστοτε γονέα ή κηδεμόνα παιδιών ηλικίας 12 – 18 ετών, ο οποίος θα τα συνοδεύει κατά την είσοδο στο πεδίο, κατά την διάρκεια της δραστηριότητάς τους μέσα σε αυτό και κατά την αποχώρησή τους.

docΠατήστε εδώ και κατεβάστε την υπέυθυνη δήλωση κηδεμόνα22.00 KB

Like us

Γλωσσα // Language